Nanny-házvezetőnői munka Svájcban folyamatos munkakezdéssel

A Nanny/Házvezetőnő olyan személy, aki magánháztartásban dolgozik és háztartási feladatokat végez, például takarítást, mosást, vásárlást, főzést stb., és/vagy olyan tevékenységeket, mint a gyermekek felügyelete és nevelése, vagy segít a gyermekek gondozásában.

A potenciális jelölteknek a következő képességekkel kell rendelkezniük:

 • Folyékony angol vagy német nyelvtudás
 • Érvényes B kategóriás jogosítvány és vezetési tapasztalat
 • Legalább 2+ éves releváns szakmai tapasztalat, és/vagy kapcsolódó tanulmányok, tanfolyamok
 • Pozitív referencia a korábbi munkahelyekről
 • Szeressen gyermekekkel dolgozni, és szeresse a házimunkát
 • Tudjon főzni

Lehetőleg 25 és 65 év közötti hölgyek/nők jelentkezését várjuk, akik vagy pedagógiai háttérképzettséggel és/vagy több éves tapasztalattal rendelkeznek a gyermekekkel való munkavégzés terén, vagy dolgoztak már családoknál korábban dadaként/ házvezetőnőként esetleg Angliában vagy más EU-országban, hajlandóak hosszú távra, akár 2–4 évig, vagy hosszabb ideig dolgozni egy családnál Svájcban.

Szállás, étkezés

Minden esetben bentlakásos munkákról beszélünk, a dolgozó saját szobát, teljes ellátást kap. A család a szállásért és az étkezésért rögzített összeget von le a fizetéséből, amely 990.- CHF/hó, ezt az összeget a svájci kormány határozta meg.

Fizetés, munkaidő

 • Amennyiben teljes munkaidős (100%) alkalmazásról van szó, akkor a heti munkaidő 43 óra, plusz 4 hét fizetett szabadság/évA havi bruttó fizetés CHF 3’931.65.-. ami kb. EURO 3700.- (árfolyamtól függően).
  A havi nettó fizetés minden levonás után kb. CHF 2250.-. , ami kb. EURO 2120.-
  Fontos: a nettó fizetés csak egy körülbelüli kalkuláció, mert az függ a kortól, illetve hogy Svájcon belül hol dolgozol, melyik kantonban. ezért a nettó fizetés CHF 2000. – CHF 2200.-(EURO 1880. – EURO 2120.-) között változhat.
 • Részmunkaidős munkavégzés esetén (80%) a heti munkaidő 35 óra, és szintén 4 hét fizetett szabság/év. A havi bruttó fizetése CHF 3’114.- , ami kb. EURO 2937.- (árfolyamtól függően).
  A havi nettó fizetés minden levonás után kb. CHF 1’700.-, ami kb. EURO 1601.-.
  Fontos: a nettó fizetés csak egy körülbelüli kalkuláció, mert az függ a kortól, illetve hogy Svájcon belül hol dolgozol, melyik kantonban. ezért a nettó fizetés CHF 1500.- CHF 1700-. (EURO 1400.-EURO 1601.-) között változhat.

Részmunkaidős alkalmazás esetén svájci patnerünk segítséget tud nyújtani egy esetleges másodállás keresésében hogy meglegyen a teljes munkaidő.

A nettó fizetés kézhezvétele után már csak az egészségbiztosítás havi költsége marad mint fizetnivaló. A svájci törvény szerint minden, Svájcban dolgozó és élő személy köteles biztosítást kötni valamelyik svájci egészségbiztosító társaságnál. Ennek költsége havi CHF 250–350 CHF (függ az életkortól és a Svájcon belüli lokációtól).