Tanulás és munka Svájcban, egyetemi képzések fizetett szakmai gyakorlattal, au pair és nanny-házvezetőnő állások.

Szeretnél Svájc egyik legelitebb vendéglátó iskoláján diplomát szerezni úgy, hogy a tandíjad nagyrészét garantáltan visszakeresheted 5 csillagos környezetben dolgozva? Van már szakmai tapasztalatod, de szeretnél feljebb-tovább lépni?

Cégünk a luzerni  Business and Hotel Management School partnereként kínál továbbtanulási lehetőséget Business & Hotel Management, illetve Culinary Management szakirányba.

B.H.M.S az Aberdeen-i Robert Gordon University és a City University of Seattle akkreditációjával rendelkezik, a “Culinary Art” képzést az American Culinary Federation Education Foundation felügyeli.

Várjuk mindazon szakemberek/szakácsok jelentkezését, akik szeretnének a szállodaiparban/gasztronómiában komoly pozícióba eljutni egy nemzetközileg elismert diploma segítségével. A szakmai gyakorlat minden esetben nívós munkahelyeken, szállodákban történik.

Egyetemi alapképzések esetében alapfeltétel a középfokú végzettség, posztgraduális képzés esetén bármilyen felsőfokú diploma, illetve legalább társalgási szintű angol nyelvtudás (IELTS 5.0).

Az alábbiakban kattints az ikonokra a további részletekért a képzéseket illetően, illetve jelentkezz bátran, hogy egy közös konzultáció során átbeszéljük a tandíjakat, illetve az igénybe vehető kedvezményeket, ösztöndíj lehetőségeket!

1-2
Business Management képzések

A Business Management programok a B.H.M.S.-nél alapvető vezetési készségeket biztosítanak, amelyek gyakorlatilag minden karrier területén alkalmazhatók. A B.H.M.S. menedzsment programjai fel van szerelve egy olyan akadémiai képesítéssel és készségekkel, amelyek vonzóak a potenciális munkáltatók számára a globális üzleti szektorok széles körében olyan területeken, mint például a nemzetközi értékesítés és marketing, a pénzügyek és az ellenőrzés, a banki, az emberi erőforrások, a műveletek vezetése, az ellátási lánc menedzsmentje és az adminisztratív pozíciókban a kormányzati és civil szférában egyaránt.

Hospitality Management képzések

A Hospitality Management programok a B.H.M.S.-nél kifejezetten fiatal felnőttek és szakemberek számára készültek, akik szeretnének karriert építeni a szálloda és vendéglátóiparban, és/vagy turisztikai vezetői karrierre vágynak.

Culinary Arts

A Culinary Arts programok a B.H.M.S.-nél kombinálja a kulináris műveletek gyakorlati megközelítését a fejlettebb technikákkal és a kreativitással. A program kiemelt témái közé tartozik a klasszikus európai főzési módszerek, a főzési technikák, az alapanyagok és a szószok, mint alapkő, mielőtt ezeket a készségeket nemzetközi és kortárs menükkel dolgozó éttermi környezetben gyakorolnák.
B.H.M.S. székhelye Luzernban található – Svájc szívében. Két szomszédos ország – Franciaország és Olaszország – mindkettő hihetetlen főzési hagyományokkal rendelkezik. A tanulmányok során ezeket a kulináris hagyományokat és készségeket közelebb hozzák egymáshoz, hogy egyedülálló és inspiráló tanulmányi élményt teremtsenek.

Au pair és nanny/házvezetőnő munkák

Au Pair

ICI-UK-Job-as-a-Nanny

Az au pair-ek olyan fiatalok, akik azért mennek külföldre egy fogadó családhoz, hogy nyelvet tanuljanak, tapasztalatokat szerezzenek és általános tudásszintjüket elmélyítsék a kulturális csere keretében. Ellátás és szállás, valamint zsebpénz fejében az Au Pair-ek a fogadó család háztartásában dolgoznak.

Családjaink általában részmunkaidőben dolgoznak, és olyan embert keresnek, aki segíteni tud nekik gyermekfelügyeletben és a könnyű háztartási munkák elvégzésében a mindennapi életük megkönnyítéséhez.

Néhány családunk teljes munkaidőben dolgozik, a gyerekek óvodába vagy iskolába járnak, és a családoknak támogatásra van szükségük reggel/délután/este.

Svájcban egyértelmű iránymutatások vannak, amelyeket minden fogadó családnak be kell tartania. Itt találhatóak a legfontosabb pontok áttekintése:

 • Azoknak a családoknak, akik harmadik országból (EU-n kívül) szeretnének au pair-t felvenni, külön engedéllyel tehetik csak
 • Harmadik országokból származó au pair-ek 18-25 éves lehetnek, az EU / EFTA-országokból érkezők pedig 18-30
 • Harmadik országokból származó au pair-ek legfeljebb egy évig dolgozhatnak Svájcban au pair-ként, az EU / EFTA-országokból származó au pair-ek legfeljebb 2 évig
 • Az Au Pair fizetése az adott svájci kanton irányelvein alapul, 500–800 CHF/hó
 • Az au pair és a fogadó család nem lehet azonos nemzetiségű, ugyanazon anyanyelvű és / vagy rokon
 • A fogadó családnak németül, franciául vagy olaszul kell beszélnie, attól a kantontól függően, amelyben a fogadó család él
 • Az au pair nem dolgozhat hetente csak legfeljebb 30 órát, ebből a fogadó szülők közül az anyának vagy az apának gondozóként jelen kell lennie otthon legalább az órák 50% -ában (15 órát)
 • Az au pair elsősorban a gyermekgondozásban és a könnyű házimunkákban segít
 • Az au pair-ek vagy 5 napig dolgoznak 6 órán keresztül, vagy 6 napig 5 órán át
 • A fogadó család törvényesen köteles kezelni a társadalombiztosítási járulékokat (AHV / IV / EO / ALV), forrásadót, UVG biztosítást, valamint minden BVG és KTG biztosítást stb., és ezt a havi fizetési papíron helyesen levezetni
 • Az ellátás és a szállás törvény szerint havonta 990 CHF plusz a fizetés
 • Házigazdaként havi szabadságot kell fizetnie az au pair-nek, ha szabadságon vannak, vagy szabadnapjaikban nem esznek otthon, az AHV tarifák itt érvényesek

Nanny/Házvezetőnő

maxresdefault-3

A Nanny/Házvezetőnő olyan személy, aki magánháztartásban dolgozik és háztartási feladatokat végez, például takarítást, mosást, vásárlást, főzést stb., és/vagy olyan tevékenységeket, mint a gyermekek felügyelete és nevelése, vagy segít a gyermekek gondozásában.

Családjaink általában teljes munkaidős foglalkoztatásban keresnek gyermekeik és / vagy háztartásaik gondozására tapasztalattal rendelkező személyt, aki szeretettel és hozzáértő módon segíti őket a mindennapi életben, a gyermekgondozásban és a háztartási munkákban.

A feladatok nagyban változnak a családtól és az egyéni igényektől függően. Családjaink gyakran olyan embert keresnek, aki gondoskodhat a gyermekekről és a házimunkáról. Ezek elsősorban olyan családok, amelyekben a gyermek / gyerekek a nap egy részét óvodában, bölcsődében, iskolában töltik, ezáltal a munkavállalónak elegendő ideje marad a háztartási munkákra. Vannak olyan családok is, akik dadákat keresnek, akik csak a gyermekgondozással és az egyszerű házimunkával foglalkoznak.

Családjaink bentlakásos vagy szállás nélküli munkalehetőséket kínálnak. A munkavállaló fizetése a kanton jogi irányelvein, valamint a jelenlegi piaci körülményeken alapul.

Nagy jelentőséget tulajdonítunk annak a ténynek, hogy alkalmazottaink tisztességes és jó körülmények között dolgoznak. Ezért minden családot előre meglátogatunk egy otthoni, személyes találkozó erejéig, hogy jó áttekintést kapjunk kívánságaikról és igényeikről.