Angliai-walesi idősotthonokba keresünk jelentkezőket idősgondozó/carer, illetve nővér munkakörbe, folyamatos munkakezdéssel.

Idősgondozó/Healthcare Assistant:

Releváns szakmai tapasztalat előny, de nem feltétel, legalább társalgási szintű angol nyelvtudás elvárt.

Munkakör: Legtöbbször demenciás, vagy más időskori betegségben szenvedő, az otthonban lakó idős emberek ellátása a fő feladat, a nővérek munkájának segítése, minden olyan, a gondozottak köröli teendők elvégzése, amikhez nem szükséges szakápolói végzettség vagy tapasztalat.

Tréning/betanítás: minden otthonnak megvan a saját működési szabálya, sztenterdje, ezért a munkakezdést minden esetben betanítás előzi meg. 

Fizetés: a kezdő bér általában  a minimálbértől indul, ami bruttó £8,91-9,10/óra, a próbaidő letelte után emelkedhet. A havi kereset függ a ledolgozott óraszámtól, átlagban havi 168 órai munkavégzés esetén havi nettó 570-600.000 Ft.

Senior Healthcare Assistant:

Legalább 3+ év szakmai tapasztalat és folyékony angol nyelvtudás elvárt

Munkakör: az idősgondozó munkatársak munkájának koordinálása, szervezése, ellenőrzése; gyógyszerek adminisztrációja; műszakvezetői feladatok

Fizetés: a kezdő bér általában  bruttó £9,00-11,00/óra, a próbaidő letelte után emelkedhet. A havi kereset függ a ledolgozott óraszámtól, átlagban havi 168 órai munkavégzés esetén havi nettó 600-700.000 Ft.

A bruttó-netto fizetés pontos kiszámításához kattints ide:

Szállás: minden esetben biztosítva a munkaadó által, ennek díja ajánlatonként változik, általában havi £250-350, fizetésből levonva.
A szerződések minden esetben hosszú távra (legalább egy év), de határozatlan időre szólnak.

Kezdőtőke: a kiutazás költsége, illetve valamennyi zsebpénz az első fizetésig összesen kb. 100.000 Ft

Nővér munkák:

Szintén idős otthonokba, kórházakba keresünk szakképzett nővéreket brit regisztrációs számmal (PIN), akár olyanokat is, akik még  nem rendelkeznek PIN számmal, de elő-regisztrációs számmal igen (az NMC-Nursing & Midwifery Council befogadta a regisztrációra irányuló kérelmet, megküldte az elő-regisztrációs számot, de még a PIN-t nem adta ki). Nővérek esetében az angol nyelvtudás fontos, az elő-regisztráció után csak az kaphat PIN-t, aki sikeresen veszi az online nyelvi tesztet, ami nem könnyű!

Részleteket a PIN igénylésével, illetve feltételeivel kapcsolatban ezen az oldalon találsz: https://www.nmc.org.uk/registration/nhttps://www.nmc.org.uk/registration/joining-the-register/register-nurse-midwife/trained-in-the-eu-or-eea/eu-registration-authorities/hungary/mc-online/.
A regisztrációs csomag visszaküldése után az elbírálás általában 30-60 napot vesz igénybe, amennyiben a regisztrációt elfogadták, és mindent rendben találtak, akkor küldik meg az elő-regisztrációs számot, amivel már lehet munkát vállalni már magasabb bérért, a végleges PIN megszerzése sokszor 6-8 hónapot is igénybe vehet.

A fizetés az elő-regisztrációs számmal rendelkező nővéreknek £10-11/óra bruttó, regisztrált, PIN számmal rendelkezők esetében £16-20/óra bruttó.

Szállás és az étkezés hasonlóan alakul, mint a fentiekben.

Kezdőtőke: idősgondozók esetében csak a repülőjegy megvásárlásához kell, azon nővérek esetén, akik még nem kezdték el a regisztrációt az NMC-nél, a regisztrációs csomag igénylésének díja £110, ami egyszeri összeg, plusz a repülőjegy.